LeoMirala

Ruoka loppuu Venäjällä

  • Aunuksen karjatila, ainoa Karjalan tasavallassa?
    Aunuksen karjatila, ainoa Karjalan tasavallassa?

Viime syksynä kirjoittelin somessa että nyt Putinilla olisi korkea aika patistaa alamaisensa syyskyntöihin.  Olin kierrellyt Karjalassa ja Laatokan ympärillä ja näin että siellä oli miljoonia hehtaareita hyvää peltoa viljelemättömänä. Kolhoosien navetoista oli jäljellä vai tiilirauniot.

VenäjänAika-lehdessä toveri Mitenjov Moskovasta kirjoittaa miten todellisuus on katastrofaalinen: Venäjän pelloista on viljelemättömänä peräti 90 prosenttia, eli 100 miljoonaa hehtaaria! Pellot metsittyvät nopeasti, tuhannet kylät autioituvat, miehet kuolevat kuin kärpäset, työttömyys ja viina tuhoaa heidät. Tällaisen porukan kanssa on Putinin mahdotonta lisätä tuotantoa, kukaan ei enää osaa eikä viitsi tehdä peltotöitä. Väkilannoitteiden korkea hinta ja pankkien yli 30 prosentin lainakorot estävät investoinnit maatalouteen.  Kohta öljymiljardit loppuvat, mistä sitten ruoka?

Silti Venäjän maatalousyhtymät vievät vehnää maailman markkinoille koska sieltä saa 30-40 prosenttia paremman hinnan.  Turhaan Venäjän hallitus yrittää vedota isänmaalisuuteen että pitäisi ajatella omia kansalaisia. Ruplalla ei ole enää isänmaallisuutta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuolla Puheenvuoron puolella osallistun Venäjän taloutta koskeviin keskusteluihin, mutta Vapaavuoro jääköön vaille politiikkaa, johon tämäkin liittyy. Jotta mitäpä jos kirjoittaisit tästä aiheesta Puheenvuoron puolella?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

En ole saanut selville mitä aiheita voi Vapaavuorossa kirjoitella ja mitä Puheenvuorossa? Onko asia jossain selvitetty?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eipä taida olla selvitettynä, täytyy olla tuntosarvet siihen mikä ei käy Vapaavuoron puolelle.

Onhan Vapaavuorossa lajinsa, ruokakin, mutta siitä kirjoittaminen jonkun maan talouspolitiikan kannalta menee Puheenvuoron puolelle. Näin minä sen näkisin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Täällä kerrotaan siitä mitä vapaavuoro sisältää. Marraskuussa 2011 avattu Vapaavuoro puolestaan on blogipalvelu, jossa käydään kansalaiskeskustelua kulttuurista, viihteestä, urheilusta ja muista vapaa-ajan aktiviteeteista. Tässä palvelussa kuka tahansa voi olla kirjailija, taiteilija, kriitikko tai minkä tahansa harrastusalueen – vaikka käsitöiden, tv-ohjelmien, elokuvien, tietokonepelien tai muodin – osaaja tai asiantuntija. Käyttäjien määrä viikossa on parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia.

Seija Nylund on oikeassa aiheesi olisi sopivampi Puheenvuoroon. Puheenvuoro on poliittisempia ja yhteiskunnallisempi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

On myös se ero, että tällä puolella juttu on näkyvissä paljon pidempään.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Täällä vielä Puheenvuorosta. Tämäkin on poimittu Uuden Suomen sivuilta paikasta oma Uusi Suomi. Vuonna 2010 perustettu Puheenvuoro on kehittynyt Suomen johtavaksi yhteiskunnalliseksi verkkokeskusteluareenaksi ja sellaisena sitä halutaan jatkossakin kehittää. Palvelussa esiintyvät lukuisat Suomen johtavat poliitikot ja aktiivisimmat kansalaiskeskustelijat. Käyttäjiä viikossa on noin 150 000 - 200 000. Jopa Yhdysvaltain presidentin teksti on ollut luettavissa Puheenvuorossa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitoksia tiedoista. Sen olen huomannut että Vapaavuorossa on asiallisempia kirjoituksia. Puheenvuorossa on paljon saivartelua ja epäasiallista kinaamista. Pitää siirtää juttu sille puolelle.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Mutta silti tämä juttu on mielenkintoinen.
Olen käynyt aikoinaan usein Venäjällä. Siellä on valtavan syvällinen kulttuuritarjonta, vahvoja taiteellisia suuntauksia,mutta se kaikki on haudattu jykevän poliittisen kuonan alle.
Tietää heti milloin uutiskuvat ovat Venäjän hallinnon sisältä: hirveän suuria verhoja ja seiniä ja jokin ihminen ihan pienenä siinä alareunassa. Amerikoissa johtajat asettuvat pienen takan ääreen ja antavat vaikutelman itsestään suurena ihmisenä.

..no nyt minunkin pitäisi kai hypätä Puheenvuoron puolelle, mutten minä sinne mene juuri sen enemmän älyä (???) vaativan keskustelutason vuoksi. Minä mistään mitään kauheasti tiiä.. ja muutan mieltänikin asioista yhtenään,aina kun opin jotakin uutta tai saan lisätietoa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sirkku, tuo huomiosi on kiinnostava. Se kyllä on kulttuuri-ilmiö mistä kulmasta valta nähdään.
Mahdollinen ruokapula Venäjällä on olennaista tietoa. Ehkä siltäkin suunnalta on odotettavissa kansanvaellus?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ukrainasta näin jo infoa. Ovat tulossa. Siellähän poliisin hyvä palkka, siis todella hyvä on 300 euroa. Meillä saa enemmän mitään tekemättäkin. Tänne kannattaa tulla ellei nyt sitten kohta keksitä jotain sen ehkäisemiseksi.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Se on todella surkeaa katsoa täällä noita "peltoja" jotka työntävät nyt vain pajua.Ruuan loppuminen on kyseenalaista ainakin lyhyellä aikavälillä mutta kyllä jo nyt näkyy valikoimien supistuminen ja aika-ajoin joku tuote loppuu lähikaupasta. Hinnat ovat nousseet reilussa vuodessa noin 25-30%.