LeoMirala

Rakastettu Stalin

  • Stalin-ikoni
    Stalin-ikoni

Riippumattoman Levadan tutkimuslaitoksen monet selvittelyt osoittavat kiistatta että suurin osa  venäläisistä rakastaa Stalinia.

Länsimaissa  tällainen tuntuu uskomattomalta. Hirmuhallitsija toimeenpani kymmenien miljoonien omien kansalaistensa tuhoamisen ja silti uhrien omaiset rakastavat Stalinia.

Saksalaisetkin tappoivat miljoonia mutta tuhoaminen  kohdistui muihin. Mutta venäläiset tappoivat omia tasapuolisesti. Miten tällainen on mahdollista? Miten venäläinen tunteellinen sielu voi tehdä tällaisen kuperkeikan? Jotkut psykoterapeutit ovat päätyneet seuraavanlaiseen tulokseen:

Vaikka sukulaisia tapettiin, niin silti jokaisessa suvussa oli myös  ilmiantajia, vanginvartijoita, kiduttajia ja murhaajia. Venäläinen sielu ei kestä syyllisyyttä. Vika on aina muissa. Jos vaari oli tappaja, hän varmasti teki kaiken lakien mukaan ja oikein. Tapetut olivat siis syyllisiä johonkin, siksi oli oikein tuhota heidät.

Ajattelutapa on, että kun NL aloitti talvisodan, siihen oli Stalinilla varmasti pätevät syyt, vika on ollut tietysti yksin suomalaisten.

Tältä pohjalta nykyiset venäläiset ajattelevat että oma suku on kunniakas, sukulaiset tottelivat lakia ja määräyksiä ja se oli oikein, uhrit olivat itse syyllisiä. Tämä asenne on siirtynyt  nuoriin. Näin historian suurimmasta murhaajasta Stalinista on tullut  ylpeydenaihe ja kunnioituksen kohde.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

SKP-taistojen tiellä -vuosikirjasta 1951:

--on rinnallamme harmaa Kremlin muuri
ja tietä näyttää käsi Stalinin
suo suojaa teille lenin-lippu suuri
vie kaiku äänen vuosisatoihin

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Itä-Euroopan maissa Stalinin ja kommunismin vaikutus kesti vähemmän aikaa kuin Venäjällä, silti mm. Puolassa ja Unkarissa on tullut esiin vahva diktaattorin kaipuu. Näköjään ihmisestä on helppo kasvattaa orjalunne:)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... suurin osa venäläisistä rakastaa Stalinia."

- Stalin kohteli ihmisiä ja kokonaisia kansoja armottomasti, mutta jätti kaiketi enemmistön rauhaan? Lisäksi hän kukisti Hitlerin, ei yksin mutta voittajien puolella. Nyt Stalinin kuolemasta on jo 66 vuotta, joten aikalaiset ovat vähissä. Eipä 15-50-vuotiaalla venäläisellä taida olla erityistä Stalin-kaunaa, joten valtiollisen median kultinrakentamisesta voi hyvinkin innostua.

Pienikin mies kasvaa kummasti, kun hänet kuvataan systemaattisesti alaviistosta. Älä Leo säikähdä; linkin kuva on mahdollisimman neuvostoliittolainen, ja muuttuu klikkaamalla suorastaan suureksi ja mahtavaksi...

https://magazineclonerepub.blob.core.windows.net/m...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Laumaeläin homo sapiens tarvitsee laumalleen johtajan. Lujalla johtajalla on osanaan atavistiseen laumavaistoon pohjautuvaa luonnollista kunnioitusta. Siksi demokraattisetkin yhteiskunnat tarvitsevat jonkun keulakuvakseen. Länsimaisissa monarkioissa se on kuningas tai kuningatar.

Suomen presidentinkin asema nykyisellään on hyvin lähellä seremonniallista keulakuvaa, mutta hänen merkityksensä kansan syvien rivien piirissä on oleellisesti suurempi.

Kyllähän Suomessakin on hyvin paljon vanhemman polven ihmisiä, jotka kaipaavat Kekkosta ja "lujaa otetta", jota hän edusti.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa