LeoMirala

Valehtelun neljä tasoa

  • Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov
    Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov

Hesarissa oli taannoin artikkeli jossa kerrottiin venäläisten kolmesta valehtelun tasosta. Kolmas taso esiintyy esimerkiksi Venäjän ulkoministerin lausunnossa jossa hän valehtelee totisella naamalla  että Krimillä ei ole venäläisiä sotilaita. Tässä valehtelun lajissa kaikki tietävät että puhuja valehtelee.

Kotikylässäni Karjalassa oli kehittyneempi valehtelun neljäs taso. Kerran kylän tunnetuin valehtelija polkee Laatokan rannalta, kyläläiset pyytävät että valehteles Miikul  meille vähäsen. Miikul vastaa että nyt en ehdi, nuottakunta on saanut valtavan saaliin, jakavat kalaa ilmaiseksi, pitää hakea lisää astioita ja Miikul jatkaa pysähtymättä hurjaa polkemista.

Kaikki ryntäävät hakemaan astioita noutaakseen ilmaista kalaa.

Tämä valehtelun taso sovellettuna Venäjän ulkopolitiikkaan:
Toimittajat huutelevat Moskovan terminaalissa Lavroville että tulepas Sergei valehtelemaan meille. Lavrov vastaa että nyt en ehdi,  olemme juuri valloittaneet Suomen, siellä jaetaan ilmaiseksi kesämökkitontteja parhailta paikoilta, pitää ehtiä Helsingin koneeseen.

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Tässä yhteydessä on syytä muistaa jo moneen kertaan esiin tuomani Leninin sanat ulkoasiainkansankomissaarilleen Tsitsherinille, että totuuden puhuminen on porvarillista ennakkoluuloisuutta. (Kommunistinen)Päämäärä oikeuttaa valehtelun. Ja valehtelu itänaapurissa senkun jatkuu...jatkuu...jatkuu...Tasoja riittää!

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset