LeoMirala

Eläköön EU

  • Eläköön EU

Suomalaisten enemmistö äänesti 1994 Euroopan Unioniin liittymisen puolesta. Ei siinä vaiheessa tiedetty tarkalleen mitä siitä seuraa mutta suurin osa uskoi sen lisäävän Suomen turvalisuutta. Se oli tärkeintä.  Ainakin tämä tavoite on toteutunut.

Jos emme olisi liittyneet Unioniin, Putinilla olisi ollut suuri kiusaus hyökätä Suomeen kuten hyökkäsi Ukrainaan. Baltianmaat pelastivat itsenäisyytensä liittymällä Natoon.

Venäjän suurin uhka ei ole Nato vaan EU. Sen "demokratiabakteeri" muhii Kremlin muureissa, oranssivallankumous uhkaa. Sisäisiä kumouksia varten on enemmän sotilaita  kuin ulkoisia vihollisia vastaan.

Ei se EU ole hääppönen, on korruptiota, mafiaa, veroparatiisi, kaikkia kapitalistisen maailman ongelmia. Niitä meidän pitää vain yrittää vähentää omalta osaltamme.  

Mielestäni jokainen henkilö tai puolue joka vastustaa Unioniin kuulumista tukee Venäjää.. Tilanteemme ei parane antautumalla sotakiihkoiselle Venäjälle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jotkut sanovat että EU:n vastustaminen ei tarkoita että rakastaisi Putinia.

Venäjä käy paraikaa informaatiosotaa EU:a vastaan. Sitä yritetään heikentää ja sotkea kaikin tavoin. Tilannetta voi verrata sotaan jossa omalla puolella on Unionin puolustajien komppania ja viereisellä kaistalla Unionia vastustavien komppania. Siinä vaiheessa kun Unionia vastustavien komppania ryhtyy ampumaan omaa Unionia puolustavaa komppaniaa, se on siirtynyt vihollisen puolelle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olet oikeassa EU:ta koskien. Kun ajatellaan Putinin nykyvenäjää, niin voi vain kauhistella mikä olisi Suomen kohtalo EU:n ulkopuolella. Kynnys EU:hun hyökkäämiseksi on todella suuri, kuka nyt jostain Ukrainasta välittää ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ukraina yritti neuvotella EU:n kanssa kauppasopimuksista. Putin ei tykännyt siitä.

Eivät ukrainalaiset olleet edes anomassa liittymistä Unioniin eikä Natoon liittymistä kukaan edes uskaltanut ajatella ääneen. Silti Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja sota jatkuu.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Suomen parasta diplomatiaa on edelleen ja tietenkin hyvät naapuruussuhteet. Asioita pitää ymmärtää hyvin paitsi oman maan kannalta myös naapurimaiden kannalta. Maan johto hoitaa ulkomaansuhteita hyvin ja "pelisääntöjen" eli lakien mukaan. Luin Jukka Tarkan kirjan "Venäjän vieressä". Kirjan mukaan aika moni suomalainen ulkopolitiikan soppaan on lusikkaansa tai kauhaansa työntämässä. Lietsovatko suomalaiset itse omaa turvattomuuden tunnettaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Lietsovatko suomalaiset itse omaa turvattomuuden tunnettaan?"

"Suomen kieltäytyminen Neuvostoliiton ehdottamista rajatarkistuksista tuskin tulee aiheuttamaan mitään syvempää diplomaattista konfliktia maidemme välille"
(Ulkoministeri E. Erkko lokakuussa 1939)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vieläkin jotkut käyttävät talvisodasta nimitystä "Erkon sota".
Olisiko meidän pitänyt antautua Stalinin alamaisiksi? Miten kävi Baltian maille, ne ei panneet hanttiin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Juu, kun jätkä kävelee kadulla ja sanoo pikkupojalle, että sulle olis nyt edullista antaa toi jätskis mulle taikka muuten tulee turpaan, niin pikkupoika pitää jätskistään kiinni kovempaa, ja saatuaan turpaan häntä syytetään siitä, että on itse sitä kerjännyt. Jätkä ottaa vahingonkorvaukseksi vielä puolet rahoista lompakosta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tarja on oikeassa: "Asioita pitää ymmärtää hyvin paitsi oman maan kannalta myös naapurimaiden kannalta."

Turvallisuusasetelmiin vaikutettaessa ei voida koskaan ohittaa Venäjän mukanaolon merkitystä myöskään mahdollisena sopimuskumppanina, ks. http://leomirala.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ihminen kantaa traumojaan sielussaan. On ehkä silloin vaikea nähdä ja kuulla sitä sanomaa, että maailma ympärillämme voi muuttua. Valppaana kannattaa olla, mutta myös tyynnytellä vihanlietsojaa, joka katsoo sieltä peilistä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Äitini kertoi aikoinaan että russofobi-niminen trautama olisi iskenyt lopullisesti koko perheeseen 1944 kun vihollinen pommitti evakkojunia Elisenvaarassa. Kaksi kertaa tämä vihollinen ryösti kotini, tappoi sukulaisiani ja ajoi meidät evakkoon.

Kuvittelen, että tällainen äärimmmäisestä epäoikeudenmukaisuudesta johtuva trauma voisi, jos ei parantua niin ainakin lieventyä, jos rikollisen kanssa päästäisiin selvittämään asiaa.

Tällaista selvitystä, puhdistautumista ei ole tapahtunut. Vaikka maailma on ympärillämme muuttunut, vihollinen on jatkanut agressiivista suhtautumista naapureihin. Mistään kotien palautuksesta, vahinkojen korvaamisesta tai edes anteeksipyynnöstä ei ole edes saanut puhua.

Mielestäni peilistä näen elämää nähneen ja seesteisen evakkoukon kasvot:)
Sen sijaan ympärillä näen joukon vanhan vihollisen uusia ystäviä jotka lietsovat vihaa kaikkia niitä kohtaan jotka haluavat ystävyyttä ja rauhaa.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Vihanlietsontaa ei tarvitse jatkaa. Kun itse pysyy rauhan kannalla, alkaa muukin maailma ympärillä pysyä.

On melko todennäköistä, että 1900-luvun sodat Euroopassa ovat kaiken kaikkiaan niin traumaattisia, että pitää ajassa mennä vielä eteenpäin ennen kuin ihmiset alkavat niitä julkisesti käsitellä ja pyydellä anteeksi. Anteeksipyytämistä on jokaisella. Olemme kaikki velkaa toisillemme ystävällisyyttä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Lähialueitamme koskeviin konkreettisiin turvallisuusasetelmiin vaikutettaessa ei voida ohittaa Venäjän mukanaolon merkitystä myös mahdollisena sopimuskumppanina, niin ongelmallisia kuin historiakokemukset tästä ovat useimmiten olleetkin. Julkisuuteen on hiljakkoin vuotanut syvällisen moninäkökulmaisesti perusteltu ehdotus, jossa Itämeren alueen turvallisuuskehityksen pattitilannetta pyritään purkamaan varsin luovalla ulostulolla. Äkkipäätä-ajattelun jälkeisen harkinnan mukaan sillä saattaa todella olla jonkinlaista momentum-flowta tukenaan mm. satavuotisteeman 2020 myötä.

Sopimusehdotus lyhyesti:
Ahvenanmaalta annetaan kaavaillun kv. sopimuksen mukaisesti Venäjälle määräajaksi vuokralle ja tehokkaan yhteisvalvonnan alaiseksi rantatontti sen kaipaaman laivastotukikohdan käyttöön sellaiseen mediatietojen mukaan varsin luottavaisesti suhtautuvien siviiliasukkaiden naapurustoon - ja tätä vastaan puolestaan saadaan Viipurin lääni, Petsamo ja Sallan itäosat ym. Suomen alkuperäiset alueet takaisin omaan hallintaamme ja pysyvään omistukseemme Naton turvatakuilla. - Ks. "Luottamustiekartta 2020: Venäjän Ahvenanmaan-tukikohta, Suomi Natoon 1920-rajoin" http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261994-l...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tosi hyvä ajatus. Täytyy tunnustaa että minä ihan turhaan pelkään liikaa Venäjän hyökkäystä vaikka se kaksi kertaa onkin ajanut minut evakkoon. Voihan olla että Putin ei lähdekään paikkaamaan Stalilta kesken jäänyttä Suomen valloitusta.

Ehdotan jopa että Venäjälle annettaisiin Putinin nykyisen tontin lisäksi kunnolla maata Ahvenanmaan länsipuolella. Siellä jo olemassaolollaan tukikohta puolustaisi ahvenanmaalasia Ruotsin mahdolliselta agressiolta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa