LeoMirala

Informaatiosota kiihtyy

  • Informaatiosota kiihtyy

Lueskelen parhaillaan  Petteri Järvisen kirjaa
KYBERUHKIA JA SOMESOTAA Digiaikana sinäkin olet etulinjassa.

Olen ollut useilla Petterin pitämillä kursseilla, on järkijätkä. Ja nyt on kirjoittanut hyvin ajankohtaisen kirjan.

Petterin kirjasta selvisi miten minä olen tukenut internetin vaihtoehtoisen totuuden mestaria Ilkka Luomaa ja uusinta virtuoosia Risto Koivulaa kommentoimalla heidän kirjoituksiaan. Niin on tehnyt moni muukin.

Näiden  mestareiden kirjoitukset ovat tallentuneet ja tallentuvat internetin säikeisiin pysyvästi ja sieltä hakukoneiden algoritmit työntävät ne miljoonille  lukijoille. Algoritmit toimivat  seuraavasti:

1. Kirjoituksien on oltava pitkiä, useita sivuja, samoja tekstejä voi kopioida tuhansia kertoja, kunhan lisää pari sanaa väliin.

2. Kirjoituksessa pitää olla kymmeniä viitteitä. Tässä Ilkka on mestari, hän panee linkeiksi pitkän listan omia vanhoja juttujaan. Ei algoritmit niitä tutki, täydestä menee.

3. Pitää kirjoittaa paljon, tässä Ilkka voittaa kaikki, tuhansia Venäjää ylistäviä ja länttä morkkaavia kirjoituksia. Samoja juttuja on toistettava jatkuvasti

4. Algoritmit huomaavat pian jos ei ilmesty  muuta kuin Putinin ylistystä. Siksi pitää välillä kirjoitella tieteestä, se on poikaa. Ilkka on tässä mestari eikä Ristokaan jää paljoa jälkeen. Eihän tavallinen tallaaja tajua mitään nobelistienkaan kirjoituksista elämän synnystä ja avaruuden ihmeistä. Riittää kunhan putinisti silloin tällöin väsää juttua avaruuden säikeistä ja mustien aukkojen vedenjakajista.

5. Esittelemäni mestarit eivät ole vielä ihan täydellisiä. Heidän pitäisi Petterin mukaan kirjoitella vielä juttuja  terveellisestä ruoasta.

Ennen hyökkäystä Ukrainaan Venäjä toi Natomaasta Hollannista puolet kaalista. Mutta nyt on Venäjä omavarainen, on saatu loistava kaalisato. Odottelen tässä vesi kielellä hyviä kaalisopan ja borssikeiton reseptejä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

”..Kirjoituksessa pitää olla kymmeniä viitteitä. Tässä Ilkka on mestari, hän panee linkeiksi pitkän listan omia vanhoja juttujaan..”

Näyttää IL Puheenvuoron puolella juuri lukeneen ohjeesi!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Asia on niin että minä olen vuosia seurannut mestarin kirjoituksia mikä niissä on juju. Häneltä olen oppinut monta asiaa ja lisätietoa olen saanut kirjoista.

Nyt Petterin kirjasta selvisi algoritmien merkitys. Ilkka ja muut putinistit ovat saaneet perusteellisen koulutuksen Tallinnassa olevilta ammattirolleilta.

Minä ja Jaakko ja Tomi Vaalisto ja monet muut olemme syyllistyneet trollin ruokkimiseen. Lukemattomia kertoja olemme vastanneet närkästyneinä Ilkan provokaatioihin, oikoneet vääristeltyjä tietoja, opettaneet historiaa oikealle trollille. Juuri tätä trolli haluaa ja me hölmöt olemme ruokkineet trollia.

Risto Koivula

Minä en ole putinisti. Olisin venäjäläisenä (rossijanin) äänestänyt ilman muuta Grudininia.

https://www.tiede.fi/keskustelu/75268/putin-vai-gr...

" Putin vai Grudinin? "

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/ven...

" Venäjän kommunistien arvostelua Putinia kohtaan "

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun itsekin olen informaatiovaikuttaja, niin ainahan uuden oppiminen kiinnostaa. Olen muuten jo onnistunut tuotteistamaan roskasaitin. Tehkääpä haku.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa