LeoMirala

Konsertti veren päällä

  • Venäjän maavoimat Syyriassa
    Venäjän maavoimat Syyriassa

Venäjän ilmavoimat ovat pommittaneet  Syyriassa kaupunkeja raunioiksi tappaen tuhansia vääräuskoisia.  Tuhoten mm. maailmanperintöluetteloon kuuluvan  Palmyran kaupungin.  Sitten Venäjän maavoimat  valloittivat pyhän Palmyran kaupungin väärien vääräuskoisten hallusta ja luovuttivat  kaupungin oikeille vääräuskoisille. Ja lopuksi pitivät juhlat  veren päällä Venäjän loistavan voiton kunniaksi.

Juhlassa esiintyneen sinfoniaorkesterin motto: "Rukoilemme Palmiiran puolesta – Musiikilla vanhat rauniot henkiin". Orkesterin johtajana oli Suomessakin tuttu Putinin hyvä ystävä Valeri Gergijev. Konsertti omistettiin kaupungin vapautuksessa kaatuneiden vääräuskoisten  muistoksi sekä  kaupungin oikeauskoisten vapauttajien kunniaksi. Sellistikin oli Putinin hyvä ystävä Sergei Roldugin, joka on useiden veroparatiisiyhtiöiden omistaja.

Gergijev on tuttu suomalaisille, sillä hän on toiminut liki neljännesvuosisadan Mikkelin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Vuonna 2014 Karita Mattila kieltäytyi esiintymästä hänen johdollaan juhlilla, koska Gergijev oli allekirjoittanut Venäjän presidentti Vladimir Putinin Ukraina- ja Krim-kantoja tukevan adressin.

Venäjän puolustusministeri Sergei Soigu palkitsi  kapellimestari Valeri Gergijevin sekä sellisti Dergei Roldugin  mitalilla Palmyran vapauttamisesta.  Myös muut Mariinski-teatterin soittajat palkittiin urhoollisuusmitaleilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pietarissa on "Kirkko veren päällä" eli verikirkko. Se rakennettiin Aleksanteri III:n käskystä vuosina 1883–1907 paikalle, jolla hänen isänsä ja edeltäjänsä Aleksanteri II murhattiin vuonna 1881.

Palmyran voitonjuhlat veren päällä oli vertaansa vailla oleva irvokas venäläisten propagandesitys. Ei puutu muuta kuin että paikalle rakennettaisiin venäläinen Pyhän Vladimirin ylösnousemuksen katedraali.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Voidaan se vielä sinne ihan oikeasti rakentaakin, sillä on tuo ystävämme Putin sen verran suuruudenhullu mies. Minulle tulee aina hymy huuleeni, kun muistan tv:stä usein nähdyn näytelmän, kuinka tsaari Putin tulee Kremlin valtavan isosta kullatusta ovesta ulos ja yrittää olla ison ja tärkeän miehen roolissaan uskottava ja vahva Venäjän suuruuden luoja.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Syyria oli Putinin sotapolitiikalle loistava keksintö. Asevoimat pääsivät testaamaan ja näyttämään maailmalle miten uudet ja modernisoidut risteilyohjukset lentelevät nätisti merten ja vuorten yli taivasta hipoen viholliskohteisiin.
Samalla testattiin hävittäjät ja pommikoneet ja päästiin vanhoista pommeista eroon. Venäjän asevienti nousi kohisten ja samalla Venäjän suurvaltapoliittinen asema kohosi uusiin ulottuvuuksiin. Päästiin näyttämään jenkeille närhen munat.

Kymmenen kilometrin korkeudesta pudotettiin satoja tuhansia pommeja aivan kuten amerikkalaisetkin aikoinaan Vietnamissa. Venäläisillä oli korkeimpien voimien suojelus. Joka ikinen pommi osui vääräuskoiseen. Niitä on kuollut tähän mennessä jo kymmeniä tuhansia mutta nehän ovat ollet kaikki Syyrian presidentin Bašar al-Assadin vihollisia, siis fasisteja.

Bašar al-Assad on luvannut Putinille Syyrian luoteisosasta Välimeren rannalta melkein Krimin kokoisen alueen tukikohdaksi. Sieltä käsin on mukava jatkaa maailman valloitusta. Keljumainen Turkki o jäänyt venäläisten jalkoihin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Juuri näin ja näyttävien pommitusten lisäksi saatiin maailman huomio pois Ukrainasta. Se täytyy myöntää, että Putin on ovela taktikko, vaikka ei juuri taida välittää millaisia raunioita ja ruumiskasoja taakseen jättää.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa